diumenge, 18 de gener del 2009

Adeu al paper.

L'altre dia estava mirant curiositats a la web sobre recursos informàtics i vaig descobrir la existància d'un aparell anomenat Ebook i m'ha semblat interessant presentar-lo aquí.

Un Ebook o llibre electrònic és un llibre o publicació digitalitzada que ha sigut confeccionada per ser comercialitzada a internet, el seu tamany, l'estructura i el diseny, han hagut de ser tractats correctament, per tal de que la seva visualització, el temps de descarregar-se i les possibilitatsd'utilització siguin els adequats.
Aquest permet l'accés universal, la disponibilitat immediata, el preu és molt més baix a causa de no haber-hi paper ni tinta, permet noves utilitats, incorpora al llibre notables aventatges en la protecció del medi ambient, la recerca de paraules, l'ampliació de detallsla incorporació de recursos multimèdia, la utilització de l'espai o la comoditat del desplaçament.
El llibre electrònic es pot llegir en les pantalles de dispositius de sobretaula i portàtils amb diferents sistemes operatius de Windows®, Mac OS y Linux. Necessita el programa lector Adobe Digital Editions o Adobe Reader 6 ó 7 certificat per poder ser descarregat i visualitzat.
Per comprar un Ebook s'han de seguir diferents pasos:
  1. Seleccionar l'Ebook que vulguis comprar. E poden buscar els llibres per autors, títol, tema o editorial. Quan trobis el que busques, prem el botor de comprar.
  2. Seguir tots els passos que s'indiquen a la sistella. Hi ha total confidencialitat.
  3. Descarregar un llibre per la seva lectura. Per descarregar l'Ebook que has comprat has d'anar a la zona anomenada Mis Pedidos, on haurás identificar-te amb la direcció de correu electrònic i la contrasenya que vas facilitar en el procés de compra, seleccionar l'ebook a descarregar i premer el botó de descàrrega.
  4. Els Ebooks que no et baixis al teu ordinador immeditament després de la compra queden actius durant un mes des de la data en la que es realitzà la compra per tal de que puguis procedir a la descàrrega.

Abans no sabia de l'existència d'aquest aparell i sembla molt útil. Les caràcterístiques exposades com: el reciclatge crec que podria reduïr una mica el consumisme en aquest aspecte. A demés, al no ser car pot estar a l'abast de més gent tot i que crec que tot i així els costos no són excessivament barats ja que es necessiten les caràcterístiques prèvies exposades.

Tot i que no tothom podrà tenir aquest recurs al seu abast, crec que pot ser un invent que podria donar a que no es llegissin els llibres en format paper i es pogués fer eletrònicament. Això en l'àmbit escolar pot tenir molts pros i contres.

Una cosa favorable seria que llavors no s'haurien de comprar, tots els alumnes, llibres de text que l'any següent pot ser que acabin fins a les escobraries.

També es desenvoluparien les noves tecnologies portant a terme un gran catàleg d'opcions.

Tot i així, la vista per exemple, es ressenteix moltissim quan es fixa en una pantalla d'ordinador.

Tot i que crec que aquest aparell es molt interessant per emprar-lo, a mi m'agrada molt llegir i m'encanta sentir el tacte dels fulls del llibre i anar passant les pàgines...

Es interessant veure el gran avenç de la tecnologia avuí en dia i les diverses visions sobre aquestes.

5 comentaris:

croac ha dit...

I com funciona en si? Et descarregues el que vols llegir (de manera legal?) i ja pots gaudir de la lectura?
SI fos així, és una bona mesura ecologista! Jo li dono suport llavors =)
Salut!

croac ha dit...

Gràcies ^^ Havia comentat abans d'estar tot realment acabat... Soc un cas =)

Ari ha dit...

=)

Olatz ha dit...

Mmm, fa temps que penso que els e-books són una gran facilitat a l'hora d'aconseguir llibres difícils de trobar a les llibreries, o que en paper resulten més cars. Està clar que aquest "nou" format de llibre aporta moltes ventatges i és d'una gran utilitat, però tot i així hi ha dos punts que ja has comentat a l'entrada i que crec que s'han de valorar: El primer és que, com bé dius, els ulls es resenteixen al llegir tantes pàgines en una pantalla (jo no podia més després de dos capítols ^^u); i en segon lloc, penso igual que tu, que el gust de "sentir" les pàgines del llibre mentre el vas llegint no es pot comparar al d'estar mirant una pantalla =]
Tot i així, els e-books són un recurs a tenir en compte!

fantasias_fugaces ha dit...

Ari, soy el Kike XDDD
Este es un blog recién creado que tengo con la Karen =)
Espero que sigas con tu blog y cuando tengas tiempo te pases por fantasiasfugaces =D
Jo, cuidate!!!