
En aquesta actualització m'ha semblat molt interessant possar una entrevista que vaig trobar feta per Enric Renau, editor d'educaweb a Miquel Àngel Prats, professor de NTAE a la Facultat de Psicologia y Ciències de l'Educació i l' esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
En aquesta ens adonem de la opinió fonamentada d'aquest cap a les TIC.
Hacia unas TIC invisibles
Como señala nuestro entrevistado Miquel Ángel Prats, profesor de nuevas tecnologías aplicadas a la educación, las TIC estarán integradas en la enseñanza cuando sean invisibles.
Actualmente, las TIC son sinónimo de informática e infraestructura multimedia. En un futuro no muy lejano, las TIC deberían ser una herramienta transparente de apoyo a la docencia, al estudiante y a la gestión de los centros. Un instrumento de información, investigación y orientación académica y profesional. Un instrumento para mejorar la comunicación entre profesores, alumnos y familias y su participación en la comunidad educativa a la que pertenecen. Un instrumento para dar a conocer los atributos propios de los centros de formación y para facilitar fórmulas flexibles de formación y capacitación profesional.
Para realizar este paso delante de una forma integrada son necesarias políticas de formación de los docentes, inversión en infraestructuras y equipos, políticas TIC de carácter social, que eliminen la posible brecha digital (Redconecta y Omnia), el apoyo a las iniciativas surgidas del sector educativo público o privado, de carácter experimental o ya consolidados –como Educaweb- y el tener los ojos abiertos ante lo que sucede en Europa y en el mundo.
Me da la sensación de que hay una cierta tendencia a la pérdida de confianza en la tecnología. Como si ésta, no sólo no ha sido la solución de todos nuestros males, si no que aún nos ha generado nuevos.
Sólo haciendo las TIC más amigables, más prácticas, más humanas cambiarán verdaderamente las actitudes de los estudiantes y el profesorado.
Hace falta tiempo, como dice Prats, pero también se requieren contenidos, metodología y tecno-educa adaptadores o educaTICimpulsores, es decir, profesionales del sector de la educación y la formación, conocedores de las TIC, con amplia vocación pedagógica que sepan incorporar estos contenidos educativos con metodologías adecuadas y estimulantes. ¿Un nuevo yacimiento de empleo?
I deixo aquí també l'enllaç de l'entrevista complerta ja que crec que dona molt que reflexionar i es una molt interessant entrevista que té a veure amb l'aplicació de les Noves Tecnologies a l'aula. Ademés l'entrevistador li planteja a Miquel Àngel preguntes sumament interessants com les claus d'un bon ús d'internet a l'aula, diferènciesconsiderables que hi han entre els centres públics i privats en l'ús d'internet...i d'altres que jo també m'havia formulat. Aquesta entrevista m'ha permés veure el seu punt de vista objectiu i coherent i fer-me reflexionar i pensar sobre el tema.
http://www.educaweb.com/esp/servicios/monografico/ntaula/107721.asp
4 comentaris:
Té un punt de vista objectiu? ... Doncs a mi no m'ho ha semblat...
Realment creus que es tornaràn "invisibles" ...? Jo crec que és mooooooooolt difícil, sobretot per valors de la societat i tema de finançament.
Aquest futur, crec, que és llunyà.
salut!
Croac;
Crec que és precissament per el tema del finançament que les noves tecnologies podrien anar cap a la invisibilitat, ja que alguns aparells electrònics tenen un cost força elevat.
En cap moment he dit la meva opinió explicita del tema ja que estic recosiderant opcions, únicament em referia a que l'entrevistat crec que ha expressat la seva visió objectiva ja que s'ha basat en fets.Tot i que expossi una sola cara de la moneda, crec que es un tema que pot portar a moltes opinions, però no crec que per això hagin de deixar de ésser objectives.
Gràcies per comentar i aportar el teu punt de vista.
Ari.
Dos punts a tenir en compte, jo he entès en l'article que aquest bon home deia que desdel moment en què fos un element tan quitidià com els llibres de text, les TIC esdevindrien invisibles i serien més fàcil la seva integració... Potser per les hores no ho he entès bé =P
Punt dos, jo em referia a aquest bon home, que no m'ha semblat tant objectiu... Però tampoc en se molt, així que és una mera opinió amb poc valor, perquè soc un incult, se el que escrius =) (que per cert, m'agrada =) )
Salut!
PS: perdona'm les faltes i la meva manera d'expressar-me XD M'he adonat que sembles jeroglífics!!
Publica un comentari a l'entrada