dilluns, 29 de desembre del 2008

Les TIC i les TAC.

Ja que em estat parlant de Tic m'agradaria diferenciar-lo amb un concepte nou per a mi, Les TAC.
TIC és l'acrònim de Tecnologies de la Informació i la Comunicació.Es defineixen com instruments i porocessos utilitzats per recuperar, guardar, oganitzar, manejar, produir, presentar i intercanviar informació per medis electrònics i automàtics.




TAC significa "Tecnologies per l'aprenentatge i el coneixement", traducció lliure del concepte anglosaxó "elearning".

Referent a aquests dos conceptes he trobat un article a la web que expossa que la consellera d'Educació, Marta Cid inagurà el Seminari Europeu Grundtvig De les TIC a les TAC: De les tecnologies de la informació i la comunicació a les teories de l’aprenentatge en col·laboració, que començà el 26 de gener i finalitzà el 29 de gener del 2006. Aquestes jornades van tenir lloc a l’hotel Tryp Apolo de Barcelona.
El seminari Grundtvig es centrà en la construcció en col·laboració del coneixement via Internet aplicada a la formació de les persones al llarg de la seva vida. La col·laboració s’articulà a través de comunitats de coneixement, que il·lustraven com es poden utilitzar les TIC per construir coneixement i per crear xarxes entre els usuaris en el procés d’aprenentatge.
L'objectiu era crear xarxes per experimentar formes de treballar noves a través de les comunitats de coneixement i fomentar projectes que desenvolupessin competències noves en la formació de persones adultes. En aquest sentit, el seminari també volia donar a conèixer mètodes de treball i bones pràctiques d’aprenentatge en comunitat que incrementessin les competències de l’alumnat.
Van participar, en aquesta edició, institucions, associacions, universitats i centres de formació de persones adultes de vint-i-quatre països europeus i van treballar diversos temes sobre la formació de persones al llarg de tota la vida.
El seminari comptà amb la presència d’experts com la professora Thérèse Laerrière, catedràtica de la Universitat de Laval del Quebec, que va establir una escala metodològica per a la integració pedagògica de les TIC a l’escola.

Crec que es molt interessant que es facin aquest tipus de coses, ja que la societat evoluciona i crec que es important estar al dia per no quedarte enrrere i poder evolucionar també i aprendre coses noves, i aquests seminaris, altres exposicions que es fan, conferències...donen l'oportunitat de donar a conèixer als altres aquestes innovacions per desenvolupar aquests nous mètodes de treballs ja que crec que el coneixement no té edat.

1 comentari:

croac ha dit...

Estic a favor de la teva opinió, doncs una societat no pot desenvolupar-se al marge de la educació =)
Llegint aquest tema m'he adonat que la meva comprensió és superior en espanyol que no pas en català TT.TT
Seré mal català? =S
Salut! =)